Sizde, "Hayatımda seyahate çıkmadım, sürekli yurtdışı hayali kuruyorum ama cesaret edemiyorum" mu diyorsunuz.
Yurtdışı hayaliyle yaşarken cesaret edemediğiniz için olduğunuz yerde mi kalıyorsunuz. Bu yazı tam olarak sizin için, Haydi cesaretlenmeye!!
Özellikle çevrenizde yurtdışına seyahat için veya taşınmak için giden yoksa cesaret edemeyişiniz çok normal olduğunu söylemeliyim. İçinizin rahat olması gerekiyor çünkü İstanbul'dan Ankara'ya seyahat etmekle pek bir farkı olmadığını farkedeceksiniz. Çevrenizde yoksa cesaretsiz edemeyişiniz normaldir ama bir de olaya bakış açımızı değiştirip bakalım. Sizin çevrenizde ilk olacaksınız ve birçok kişiye öncü olacaksınız. Kulağa çok havalı gelmiyor mu size de "ÖNCÜ OLMAK", şahane bir durum!
Şimdi nasıl başlayacağınıza bakalım. Öncelikle ilk seyahatlerinizde kesinlikle işlerini harika yerine getiren tur şirketleri var. Bu tur şirketleriyle başlayıp ortamını görmelisiniz. Sonraki seyahatleriniz için aslında o kadar da ütopik veya korkulacak bir durum olmadığını görmüş olacaksınız. Bir diğer önerime gelecek olursak; Mısır, Hindistan gibi ülkelerle başlamamalısınız. Avrupa ülkeleri, Balkan ülkelerinde tecrübe kazanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ve seyahatlerinizden önce kesinlikle gideceğiniz ülkeyle ilgili bilgi edinmenizi tavsiye ediyorum. O ülkenin dili, kültürü, kurallarına da dikkat etmemiz gereklidir. Extra olarak sırt çantamızın küçük ya da ön kısımlarını mutlaka pasaport ve gerekli belgeler için ayarlamalıyız. Kolay ulaşılabiliyor olmanız önemlidir.
Sonrasında tek başınıza seyahat etmek için can atacağınızı net bir şekilde söyleyebilirim!
Hayal kurmak önce bir hedef belirlemekle başlar. Yola çıkmadan önce gitmek istediğin yeri bilmelisin, aksi halde hayaller gerçekleşmez. En büyük itici güç ve korkularını yenmenin yolu, içindeki merak duygusudur. Hindistan'a gitmek istiyorsan öncelikle gerçekten bu isteği hissetmeli ve bunu sorgulamalısın. Seyahate sadece gitmek için değil, kalpten ve ruhtan istemelisin! Bu yüzden özellikle blogları ve uluslararası seyahat sitelerini dikkatlice incele. Hayal etmek güzeldir; Paris'te uyanıp Barcelona'da gün batımını izlemek gibi hepimizin hayalleri vardır. Ancak, bu hayallerin finansal yönlerini de düşünmek gereklidir. Plan yapmadan önce bütçeni ve bütçene uygun alternatif rotaları gözden geçir. Günde 50-60 euro olan bütçeler uygun değilse daha uygun günde 30-40 euroluk seyahatlerinde varlığını unutma! Emin olabilirsin ki bulacaksın bu yüzden araştırmaya devam edeceksin. Plansız gezmenin çok zorlayacağını asla unutmamalısın. Seyahat etmek istiyorsan peşinden koşacaksın! Ulaşım ve konaklama konularında araştırma ve planlama yapmalısın. Ve her bölgenin kendine özgü lezzetlerini tatmadan dönmemelisin. Şimdiden güzel seyahatler diliyorum.🙂