Yazılıma başlamadan önce dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de çevrenizdeki insanların sizlere karşı
yazılım hakkında söylediklerinin etkisidir. Yazılımın yapılamayacak derecede zorlayıcı olacağını, yapamayacağınızı
çevrenizdeki herkes söyleyecektir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmadan önce "gerçekten yazılım öğrenmek
istiyor muyum?" diye kendinizi sorgulamalısınız. Sonrasında kim ne derse desin kararınızdan döndüremeyecektir.
Yazılım dünyasına adım atarken, internetin nasıl işlediğini anlamanız önemlidir. Yeni başlayanlar genellikle
sadece kod yazarak ilerleyeceklerini düşünerek başlarlar. Bu, başlangıçta heyecan verici olabilir çünkü merakları
taze ve yeni bir şeyler öğrenme isteğiyle doludur. Ancak sonrasında, bu yaklaşımın yarattığı sıkıntılar ortaya çıkar.
İlk olarak, internetin nasıl çalıştığını ve bir web sitesinin yaşam döngüsünü anlamak önemlidir. Ayrıca, internet
protokollerini öğrenmek faydalı olabilir, ancak bu konuda hiçbir altyapınız yoksa bununla boğulmamak önemlidir.
Önemli olan, internetin ve web'in işleyiş mantığını kavramak ve bu temel prensipleri anlamaktır. Bu şekilde,
yazılım dünyasına daha sağlam bir temel üzerinde adım atmış olursunuz.

Kod yazmaya başlamadan önce üzerinde durulması gereken kritik bir nokta var. İlk adım olarak C#, C++,
PHP, ASP, Python, JavaScript, Java gibi programlama dillerinden başlamamalısınız. Hatta, eğer sonunda
bir çip yazacak olsanız bile, arayüz veya frontend kısmıyla ilgilenmeyecekseniz bile HTML/CSS bilgisine sahip
olmadan ilerlememelisiniz. Bu adım da doğru öğrenme sürecinin vazgeçilmez bir parçasıdır.
HTML/CSS eğitimlerinde genellikle Notepad gibi basit yardımcı programlar kullanılır ve bu yöntemle de
başarılı olabilirsiniz. Ancak motivasyon da önemlidir, bu nedenle Visual Studio Code gibi renkli kodları
siyah bir ekranda görebileceğiniz ve hataları daha kolay fark edebileceğiniz bir programı indirip bilgisayarınıza
kurmanızı öneririm. Renkli kodlar hem keyifli bir deneyim sunar hem de hataları bulma sürecinizi kolaylaştırır.
Peki bu HTML/CSS kısaca nedir?
HTML, literatürde bir programlama dili olarak değil, zengin metin işaretleme dili olarak adlandırılır. Ancak,
bu teknik ayrıntılarla boğulmanıza gerek yoktur. HTML ve CSS kullanarak görebildiğimiz veya hayal edebildiğimiz
her şeyi web ortamına aktarabiliriz. Basitçe ifade etmek gerekirse, HTML ve CSS ile güzel bir buton oluşturabilirsiniz,
ancak bu butonun işlevselliğine programlama dilleri karar verir.