WordPress ile Profesyonel Bir Web Sitesi Oluşturma Kılavuzu nasıl yapılır ?
WordPress, dünyanın en popüler içerik yönetim sistemlerinden biridir ve kullanımı kolay arayüzüyle milyonlarca web sitesi sahibine hizmet vermektedir. İşte adım adım bir WordPress web sitesi oluşturma kılavuzu:
Adım 1: Domain ve Hosting Alın
Web sitenizin adını belirleyin ve uygun bir alan adı (domain) satın alın. Ardından, web sitenizin dosyalarını barındırmak için bir hosting sağlayıcısı seçin ve hosting hesabınızı oluşturun.
Adım 2: WordPress Kurulumu
- Hosting kontrol panelinize giriş yapın.
- "1-Tıklamayla WordPress Yükle" veya "WordPress Yükle" gibi bir seçenek bulun ve WordPress'in en son sürümünü yükleyin.
- WordPress kurulum sihirbazını takip ederek temel ayarları yapın ve yönetici hesabınızı oluşturun.
Adım 3: Tema Seçimi ve Yükleme
- WordPress panonuzdan "Görünüm" bölümüne gidin ve "Tema Ekle" seçeneğine tıklayın.
- İstediğiniz temayı arayın veya temaların özelliklerini gözden geçirerek bir seçim yapın.
- Seçtiğiniz temayı indirin ve etkinleştirin.
Adım 4: İçerik Oluşturma
- Sayfaları ve gönderileri düzenleyin veya yeni sayfalar ve gönderiler oluşturun.
- İçerik eklerken, metin biçimlendirme araçları ve medya ekleme seçeneklerini kullanarak içeriği zenginleştirin.
- SEO dostu başlık ve açıklamaları kullanarak her sayfa ve gönderinin SEO performansını artırın.
Adım 5: Eklentileri Yükleme ve Yapılandırma
- İhtiyaçlarınıza göre farklı eklentileri arayın ve yükleyin (örneğin, Yoast SEO, Contact Form 7, Akismet vb.).
- Eklentileri etkinleştirin ve yapılandırın, gerektiğinde ayarları yapılandırın ve talimatları izleyin.
Adım 6: Siteyi Optimize Etme
- Web sitenizin hızını ve performansını artırmak için bir önbellekleme eklentisi kullanın.
- Görsellerinizi optimize edin ve gereksiz eklentileri kaldırarak web sitenizin yüklenme hızını iyileştirin.
- Web sitenizin mobil uyumluluğunu kontrol edin ve gerektiğinde düzenlemeler yapın.
Adım 7: Güvenlik ve Yedekleme
- Web sitenizi güvende tutmak için bir güvenlik eklentisi yükleyin ve yapılandırın.
- Web sitenizin düzenli yedeklemelerini alın ve yedekleme dosyalarını güvenli bir yerde saklayın.
Adım 8: İnternet Üzerinde Yayınlayın
- Tüm sayfalarınızı ve gönderilerinizi kontrol edin ve düzenleyin.
- Web sitenizi yayına almak için "Yayınla" veya "Gönder" düğmesine tıklayın ve web sitenizin canlı versiyonunu görüntüleyin.